Leftöver IPA Batch 1
Leftöver IPA med en här... vi är den här... En kraftig med pillersplitt och träd jag ner fulltankad, väntar du på damen? Smaka den balancerad med mycket cirkustält fulltankad med örter och dilleditt till dig!
Jupp... vi är från min en här... En kraftig ÖL med malt. Denna öl är till de som gör de som gör dennars hänger du med?
Stil: Amerikansk IPA
Alkoholhalt: Ca. 7,0%
Ingredienser: Vatten, kornmalt, humle, jäst
Tappades som: 330 ml flaskor och fat.
Bryggdatum: 2019-01-12
Smak och doft
Silkeslen maltnota med en uns sötma och ett fruktigt avslut.
Beska
Fyllighet
Sötma
Humle
Recept
Bryggdata för bryggaren
OG:1.066
FG: 1.015
AVB: 7,0 %
IBU: 67
Effektivitet: 72%
Färg (SRM Morey equation)
SRM: 7,72 |
Mäskning
- Värm upp vatten i ditt mäskkärl och blanda ner den krossade malten.
- Mäska i 60 minuter vid 67°C
- Om möjligt, gör en utmäskning till 76°C i 10 minuter.
Maltnota | Andel |
---|---|
Pilsnermalt | 44,9 % |
Maris Otter Ale Malt | 36,7 % |
Carapils | 10,3 % |
Caramünch | 6,1 % |
Dextrose (tillsätt i slutet av kokningen) | 2 % |
Vattenbehandling
- PH:
- Calcium (Ca):
- Magnesium (Mg):
- Sodium (Na):
- Sulfate (SO4):
- Chloride (Cl):
- Bicarbonate (HCO3):
Lakning
- Lyft upp maltbädden och laka med 78°C vatten.
Kokning
- Koka upp vörten och skumma av vid behov. Använd inte lock.
- Tillsätt humlegivorna enligt schemat nedan. Totalt ska vörten koka i 60 minuter.
- Kyl ner vörten till rumstemperatur och häll över i ett rent och desinficerat jäskärl.
Humle | Mängd | Koktid |
---|---|---|
Warrior | 0,7 g/l | 60 min |
Mosaic | 1,0 g/l | 15 min |
Summit | 1,2 g/l | 5 min |
Mosaic | 4,8 g/l | 1 min |
Summit | 2,4 g/l | 1 min |
Övrigt
Klarningsmedel | Mängd & Koktid | |
---|---|---|
Protafloc | Använd vid behov. |
Jäsning
Jäst | Fermentis Safale US-05 |
Temperatur | 18-20 °C |
Torrhumling
Torrhumling | Mängd | Tid |
---|---|---|
Mosaic | 6,7 g/l | 3 dagar |
Citra | 4,8 g/l | 3 dagar |
OBS! Kallkrasha efter torrhumling om du har möjlighet.